nuu miso ぬう味噌?

nuu miso is

nuu miso is alleen gemaakt met natuurlijke en biologische ingrediënten en biologisch

De ingrediënten van onze miso’s zijn eenvoudig:
peulvruchten, zeezout en koji (Aspergillus Oryzae, een microscopische schimmel).
Er zijn dus geen toevoegingen! Misogisting combineert alcoholische, azijn- en melkzuurgisting. Dit maakt de voedingssamenstelling van onze miso veel rijker!

Miso ( 味噌・みそ) …?

Hishio” ( 比之保・ひしお) marinade sauzen voor vis of gezouten vlees, zijn de voorouders van de huidige specerijen gemaakt door het fermenteren van sojabonen (zoals shoyu en miso), die werden ingevoerd in de Asuka periode in 8e eeuw Japan. Miso bevat verschillende aminozuren, vitaminen en mineralen, die de gezondheid van de Japanse bevolking tot op heden altijd hebben ondersteund.
Vroeger had in Japan elk huishouden en elke regio zijn eigen originele recept voor Miso.
Er zijn drie hoofdcategorieën miso: rijstmiso (rijst en soja), gerstmiso (gerst en soja) en sojamiso (alleen soja). En er zijn nog verschillende subcategorieën volgens de streek of de duur van de gisting (wit, rood, jong, halfoud, oud, zoet, brut, enz.)
nuu miso bereidt miso voor u vanaf 4 maanden tot 3 jaar!

De Koji ( 麹 ・こうじ)?

Koji is een schimmelgist van verschillende ascomyceten (schimmels) genaamd Aspergillus Oryzae (Sojae, Awamori, enz.) die alleen in Japan wordt gevonden en gekweekt. Het is de basis voor: sake, sho-chu, mirin, azijn, tsukemono, amazake, shoyu en miso.
Het wordt ook vaak gebruikt op farmacologisch gebied.
Koji zelf wordt in de Japanse keuken vaak gebruikt als specerij of als fermentatieversneller voor groenten, vlees of vis.
nuu miso zal verse en droge koji aanbieden: gemaakt met lokale biologische rijst, wit, halfcompleet of compleet.

nuu miso is 100% handgemaakt

Miso maken is een speciale vaardigheid: het is een levend voedsel, met processen die fluctueren naargelang de omstandigheden van de productie. Traditioneel wordt miso gefermenteerd in een ruimte met temperatuurschommelingen. Schommelingen die miso beïnvloeden, die zelf bestaat uit levende bacteriën (zoals wij mensen!).

Omdat onze miso op traditionele wijze wordt gefermenteerd, kan alleen de ervaring, precisie en vaardigheid van onze ambachtslieden de ontwikkeling ervan controleren.

Wij maken onze miso met de hand, met een team dat altijd aandacht heeft voor elke productiefase: voortdurend toezicht vanaf de inoculatie van de koji (in 60 uur non-stop) tot de fermentatie (van 3 jaar of meer)!

Onze originaliteit?
Fermentatie van miso in houten wijnvaten!

Vroeger werden in Japan houten sakevaten altijd gerecycled door shoyu- of misowerkplaatsen. Het leven van het houten vat duurde 30 jaar of meer in de sakefabriek, en 100-150 jaar in de miso- of shoyu-fabriek. Zo beoefenden de ambachtslieden het recyclen van vaten van goede kwaliteit.

nuu miso blaast deze traditionele praktijk nieuw leven in met houten wijnvaten: onze vaten worden tijdens het gebruik verrijkt met steeds meer goede bacteriën, waardoor de miso een bijzondere smaak krijgt.

U proeft een unieke miso, “bewerkt” met Europese wijn!

Nog een speciaal kenmerk van onze miso:

de verscheidenheid aan bacteriën die het bevat. Tijdens het gistingsproces wordt de miso geleidelijk verrijkt door de bacteriën in de lucht. Miso van hetzelfde recept zal nooit hetzelfde zijn onder verschillende omstandigheden: het klimaat van de plaats van bereiding en fermentatie heeft er grote invloed op.

nuu miso is een unieke miso, gemaakt in België!

nuu miso is goed voor fysieke en sociale gezondheid

nuu miso biedt u alleen levende miso: miso die rechtstreeks in potten wordt gedaan, zonder pasteurisatie, additieven of toegevoegde alcohol.
Alleen een plaatselijk atelier kan verse miso leveren: vaak wordt miso in Europa, zelfs met de vermelding “ongepasteuriseerd”, bewerkt om de gisting te stoppen en een stabiele miso te verkrijgen voor de lange reis naar uw tafel.

Levende miso heeft veel voordelen voor de gezondheid: het is een schat aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Dankzij de rijkdom aan bacteriën die het bevat, versterkt het uw darmflora.

Studies in Japan hebben al aangetoond dat mensen die elke dag miso eten minder kans hebben op ziekten als kanker, hoge bloeddruk, aderverkalking, maagzweren, enz.
Het heeft een antioxiderende werking, dus anti-aging, die uw immuunsysteem versterkt. Miso blijkt ook het stralingsniveau in het lichaam te verlagen.

Cociale en milieuaspecten nuu miso draagt bij tot kortsluiting door de voorkeur te geven aan lokale en biologische grondstoffen (onze biologische soja wordt in België geteeld). Wij zijn zeer gevoelig voor duurzame economie en ecologie, die ook de basis vormen van ons project: bewustmaking door een concrete oplossing te bieden.
Bovendien is er (bijna) geen afval bij de productie van miso!

Geschiedenis van nuu miso

Engels

nuu (= 縫う) betekent in het Japans: naaien, verbinden en verzamelen.

nuu miso is een gelukkige coöperatie van 4 enthousiastelingen: Japanners (Hiro, Miku en Sachiyo) en Belgen (Cyrille).
We delen het enthousiasme om miso en koji meer bekendheid te geven in België.

In het begin hebben drie Japanse kunstenaars een vereniging opgericht om een plaats van interculturele ontmoeting voor te stellen rond
culturele en culinaire activiteiten. De tragische gebeurtenis van de tsunami en het ongeluk in de kerncentrale van Fukushima in 2011 hebben hun verhouding tot het leven en de wereld veranderd. Dit stuurde hen op een zoektocht naar betekenis en ze raakten geïnteresseerd in het maken van Miso als een manier om een duurzamer leven op te bouwen en voedsel en consumptie te heroverwegen.
vandaag.
Cyrille, afkomstig uit Brussel, werd als kind verliefd op tamari, werd autodidact kok en ontdekte met miso een subtiele diepte die zo uniek is, dat hij sindsdien een oude droom koestert: een (micro)misofabriek oprichten in België. In dit verband heeft hij in 2011 productiefaciliteiten in de Verenigde Staten bezocht. Na enkele jaren in Mexico te hebben gewoond, droomt hij van een exotische hybride tussen chipotle en miso, en andere innovatieve en levendige smaakcombinaties.

In 2021 ontmoetten Hiro, Miku, Sachiyo en Cyrille elkaar en deelden onmiddellijk hun passie voor Miso. Deze magische en complementaire ontmoeting heeft hun project een prachtig licht en een mooie dynamiek gegeven waardoor dit avontuur werkelijkheid kan worden.

Winkelwagen
Scroll naar boven